dijous, 16 de juny del 2016

CAMÍ D'AMOR. Viure el dia amb passió

Quan algú proper es mor, els comentaris sempre recorden: tant treballar per no gaudir del fruit del treball; es va morir sense gaudir dels seus fills o de la seva casa o del futur que desitjava ... I, molt probablement, mentre diem que “no som res”, durant unes hores, inconscientment, gaudirem una mica més de les coses boniques del nostre present.

Si sabéssim que ens queden poques hores de vida, probablement aprofitaríem per passar-les amb els éssers estimats, gaudint de cada moment i de cada petit detall i no ens importarien ni la casa, ni els guanys, ni el futur. Veuríem com l'aleteig d'una papallona ens commou perquè, en la seva gran simplicitat, té tota la bellesa d'un món que n'és ple. I ens sabria greu perdre'ns tot això.

I perquè ens ho estem perdent cada dia ?. Perquè no actuem cada dia com si fos l'últim dia de les nostres vides, gaudint del que tenim al davant i sense projectar les il·lusions en un futur que potser no arribi ?. Si som capaços de viure cada dia amb passió, sense pensar en el futur, com si fos l'últim dia de la nostra vida, estarem vivint l'ara, el present, i estarem construint un futur en el que els detalls del fer i del tenir s'aniran construint sols, sense pensar-hi, mentre la nostra ànima només es preocupa de ser com vol ser i manifestar-ho. I aquesta és la única manera de viure intensament.

Viure a ritme lent, amb el cor a la mà, ens permetrà assaborir cada moment present. L'ànima és la acumulació de tots els sentiments que hem viscut. I a l'ànima només s'hi arriba pel camí del cor i el sentiment. Per això, ens hem d'apartar de la ment dominada per l'ego, que és la acumulació de respostes a situacions de no-amor, i que farà el possible per fer-nos desistir d'aquesta actitud. L'ego “vetlla” per evitar-nos el dolor que anteriorment hem sentit. Però no ens permet seguir el camí de l'ànima i l'amor. Per això l'hem de vèncer i per això ens haurem de tornar a enfrontar a situacions com les que ens van fer mal. I respondre-hi amb amor, no amb cuirasses imposades per l'ego. Hem de tornar a reviure les experiències que no vam saber resoldre amb amor. I si aconseguim viure-les amb amor, haurem après noves lliçons. Ja no hi patirem. Ja no hi sentirem dolor. I ja no tornaran.

Això no vol dir que la vida no ens porti situacions “dolentes”. L'important és que siguem capaços d'assumir-les tan bé com les “bones”. Si, per exemple, teniu un petit accident amb el cotxe i us desespereu, allò acabarà essent una “mala” experiència. Si, en canvi, us ho preneu com un camí per arribar a coses interessants i no us desespereu, pot ser que conegueu una persona meravellosa a la companyia d'assegurances o l'accident us obri les portes de la bona sort. Aquesta és la meravella del món: el creem nosaltres amb les nostres decisions, però com i quan i per quin camí arriben les coses, no ho podem saber. I com no ho sabem, hem d'acceptar les coses que ens vinguin, siguin “bones” o “dolentes” perquè potser són la via per la que ens arribarà el que hem volgut crear.

Lleva't. Somriu-te al mirall i anima't. Estima't molt. Sinó no podràs estimar els altres. Fes coses que et diverteixin i que t'agradin. Mima el teu cos amb esport. Riu. No et prenguis les coses amb tant dramatisme. No vegis el vas mig buit. Aplica la passió a cada cosa que facis. Gaudeix fent-ho. Però no esperis resultats. Gaudeix del procés. Com en els viatges, gaudeix del trajecte, no xifris la il·lusió en el destí. Pensa en quines son les coses autènticament importants que faríem si sabéssim que ens hem de morir: admirar la bellesa del món, passar l'estona amb els éssers que estimem.


Si tens paciència i t'aquietes, distingiràs la intuïció, el missatge de l'ànima, de les interferències ràpides de l'ego. Recorda: només si fas el que vol la teva ànima (consciència) trobaràs veritat, alegria, salut, amor. Les teves respostes a qualsevol situació sempre han de ser senzilles, amoroses, suaus, alegres. Si és complex, si no es fa amb amor, si no hi ha salut o no hi ha alegria, si hi ha temor o enfrontament, ... No són els missatges de l'ànima. Les coses no van bé. La lletjor, el negatiu, els accidents, les malalties, tot son senyals més o menys intensos de que no anem bé. La ansietat i la frustració apareixen quan no escoltem l'ànima. L'ànima és amor, alegria, bondat i pau. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.