dissabte, 18 de juny del 2016

Només ets lliure quan no tens por

La por ens bloqueja. Temem el dolor, la soledat, la buidor, perdre coses i éssers “estimats”. La infelicitat, en definitiva.

I aquesta por a la infelicitat, ens fa infeliços. La por a perdre el que creiem que ens fa feliços, ens fa infeliços. Absurd.

No t'adones que ja has viscut massa anys amb por i infelicitat ?. Prova una altra cosa. Al cap i a la fi, ja saps què és viure amb por. Prova a viure amb el seu contrari. L'amor.

Així com has viscut tants anys amb por (amb ego) a tota la teva vida, prova a viure amb amor a tota la teva vida. Omple-ho tot d'amor. Cada instant, cada lloc, cada persona, cada pensament.

Amor és silenci. Per poder escoltar l'altre, la vida, la natura. Per poder escoltar el teu cor. Lluny del soroll.

Amor és abraçada i perdó. Sense preguntes. Sense passar comptes. Perdona avui a l'altre, i demà et podràs perdonar. Les persones no són dolentes. Només són inconscients. I no saben el mal que fan. Tu també has fet mal, mentre eres inconscient. I només t'adonaràs del mal que has fet el dia que ho perdonis tot. I no jutgis res, ni a ningú. No hi ha coses bones o dolentes. Només coses que t'agraden o no t'agraden. No comparteixis les coses que no t'agraden. Però no condemnis a qui les fa. Perquè no és conscient que les està fent. Com tu, quan ets inconscient.

Amor és consciència. Sense addiccions que t'enterboleixin.

Amor és veritat. Sense mentides que no vols veure.

Amor és llibertat. Només existeix entre éssers lliures. Sense lligams que us impedeixin volar per trobar el vostre camí.

Amor és humilitat, senzillesa, simplicitat. Sense complexitats que la ment posa per davant de la intuïció del cor.

Amor és màgia, admiració, bellesa. Sense controlar el temps que dura l'espectacle. Si pateixes perquè un espectacle s'acaba, et perdràs el següent. La vida és màgia en sessió contínua. No pots escollir l'espectacle que veus, ni quan durarà. Només pots obrir els ulls i estar disposat a gaudir, sigui quin sigui l'espectacle. Tots t'ensenyen el camí d'amor.

La por a no tenir, o a perdre les coses que desitges tenir, només és una argúcia de l'ego per fer-te oblidar la immensa riquesa que tens.

Una petita història recopilada per l'Anthony de Mello et servirà per adonar-te que vius enmig de bellesa i abundància, però que no la veus perquè el teu ego t'omple de desitjos i anhels de coses que et falten. Per això no veus el que tens.

Diu el deixeble: “Mestre, què t'ha portat la Il·luminació ?”.

“Doncs que ara sé que potser demà jo no seré aquí”.

“Mestre, això ho sap tothom”.

“Sí, però no tothom ho sent”.

T'ho poso més fàcil. Si tots els científics del món asseguressin que demà al matí un meteorit xocarà contra la terra i s'acabarà tota forma de vida, tu que faries ?. Aniries a treballar ? O correries a abraçar als que t'estimes ?

Potser per primera vegada a la vida, t'adonaries de la bellesa i excepcionalitat de cada persona, arbre i ocell. De la immensitat de bellesa i abundància que t'envolta. De tot el temps que hauries passat sense adonar-te'n, només buscant i buscant coses que, segons el teu ego, et faltaven per ser feliç. I, encara que només fos durant les últimes hores de vida, perdries la por a la mort i gaudiries de la vida, de la bellesa i l'amor. Com la placidesa de l'últim instant dels qui moren.

Com saps que demà no s'acaba el món ?. Gaudeix i aprofita ara la vida, vivint sempre com si la mort arribés demà. OOoO


Lluís Tordera               Valldoreix,  1 de Maig de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.