dijous, 16 de juny del 2016

CAMINANT PEL CAMÍ D'AMOR. 13. L'acceptació

A l'ànima no l'afecten ni el dolor, ni la por, ni els desenganys, ni el desànim. Només hi ha amor.

En canvi, a l'ego hi trobes tots els “sentiments” lligats al temps, les possessions. Tot el que és temporal, efímer, és la “matèria” de l'ego. Cap pèrdua, “humana”, “material”, “sentimental” afecta a l'ànima. Ni tan sols les pèrdues “amoroses”. Recorda que l'ànima té un únic motor, energia i llenguatge: l'amor incondicional, el diví. El que no demana res. El que estima sempre, passi el que passi, et facin el que et facin, incansablement, eternament. Encara que t'imaginis pèrdues “irreparables”, mai afectaran l'ànima. ¿I perquè?. Perquè l'amor incondicional no està lligat ni a persones, ni a coses, ni a circumstàncies. Perquè, aquest amor, és el que manega l'ànima.

Vist això, i tenint present que tots els drames que us pugueu imaginar que arribin a afectar l'ego mai afectaran l'ànima, la cosa està clara: posem-nos al costat de l'ànima i descartem l'ego. ¿Però com es fa?. La resposta és simple però dura: apartant-nos tant com puguem de l'ego i buscant només amor incondicional a la nostra vida. Sentint-lo per nosaltres mateixos i per tothom que ens envolta.

Si tots treballéssim a l'hora en la mateixa direcció, el treball seria menys feixuc. La pega és que quasi ningú ho fa. Malgrat que hi hagi molta gent que ho veu clar, tothom prefereix quedar-se arrambat a la vora del seu ego creient, erròniament, que altres més intrèpids ja li adobaran el camí. Malauradament, cadascú ha de fer el seu propi camí i bellugar a la seva pròpia ànima. L'únic que pot fer altra gent és mostrar-te que el camí és possible i animar-te a seguir-lo.

Però ningú vol encapçalar la marxa. Tothom espera que sigui un altre qui ho faci. Les pors de l'ego, les crítiques, els prejudicis, la inseguretat, el dolor, la soledat, la pèrdua. Tot ens manté arrapats a la cadira. Esperant. I el fet terrible és que aquells de nosaltres que es “manifestin” descaradament partidaris de l'ànima, seran senyalats amb el dit per tots els altres (la immensa majoria) que creuen que la massa els dóna la raó per seguir en l'ego. Si eliminen o desautoritzen als qui defensem el camí d'amor, podran dir “justificadament” que no van poder triar. Podran dir que no van veure cap alternativa als seus egos. És obvi que seria una gran mentida. ¿Però què és l'ego sinó una gran i immensa mentida ?. Però, en el camí de l'ànima, no existeix ni la por a tot això. Cap por.

I els que es plantegin, malgrat tot, caminar pel camí d'amor s'hauran d'enfrontar a tots els dolors imaginables. Recordeu el dolor de Jesús quan va ser negat, tres cops, per Pere. Igualment, haureu d'estar preparats per ser negats pels que us estimeu i, teòricament, us estimen. I no els ho heu de tenir en compte. És només que no han pogut vèncer la seva por, el seu ego. Animeu-vos, també, pensant que l'exemple del vostre camí ajudarà a seguir-lo als que estimeu. I que també arribaran a estimar-vos, algun dia, incondicionalment, quan siguin capaços d'estimar-se així ells mateixos.

Per això, us heu d'entrenar en l'acceptació. Acceptar que qualsevol cosa, sembli “bona” o “dolenta”, és necessària i coherent amb el camí de l'ànima. Si una pèrdua et fa mal, és perquè havies posat el teu amor en coses materials o estimaves de forma no-incondicional. I cal que aprenguis a prescindir-ne. I, l'aprenentatge en prescindir de l'ego, és dolorós. Per això, la nostra ànima ens el “refrega” un cop i un altre, fins que aprenem a prescindir-ne.

La repetició dels “dolors” (situacions d'ego que encara no hem superat) per part de l'ànima, ens pot desanimar. A vegades, veiem venir una allau de sentiments de dolor que ens aclaparen i ens sembla que, aquest cop, acabarà amb la nostra “resistència”. Que ja no podrem més. I no és cert.

Ens hem de mantenir humils, serens. Acceptant la derrota. Deixar que el dolor ens envaeixi durant uns moments. Però sense perdre el ferm propòsit de seguir lluitant pel nostre camí d'amor. Al cap i a la fi, l'alegria, la salut, la simplicitat, la veritat, l'amor, ... que ens dóna la nostra ànima mentre som al camí, no la podem oblidar perquè haguem perdut una batalla contra l'ego. Això ens ajuda a entendre perquè és necessari que es repeteixin les proves. Perquè encara perdem de tant en tant. I l'acceptació consisteix a reconèixer que encara ens fa mal l'ego. Però que hi ha remei. En l'ànima.

I aquesta certesa que tens un cop ets al camí d'amor, és el millor al·licient per seguir lluitant.
L'únic que cal, per no perdre el camí d'amor, és reconèixer les derrotes contra l'ego. Si no ho fas. Si li treus importància o fas veure que no te n'has adonat, li dones a l'ego una victòria imponent. Dones lloc a la mentida. Amagues la veritat. I, a més de seguir tenint pendent una cosa que no has aconseguit superar, a sobre has estat víctima d'una abassegadora derrota. Has permès que la mentida enterboleixi el teu camí. I li dones noves forces a l'ego que reconquereix terreny que ja havia perdut. Però, fins i tot en aquest cas, pots refer el camí perdut. Tingues fe en la teva ànima.

Tornaràs a guanyar. Només cal que hi confiïs. Fins i tot quan la derrota ha estat causada perquè l'ego t'ha atacat pel teu flanc dèbil. T'ha vençut perquè no has volgut reconèixer que la teva parella, els teus fills, encara no senten amor incondicional per sí mateixos. I, per tant, tampoc per tu. I, negar aquesta realitat, acostuma a ser una font de derrotes importants contra l'ego. Accepta-ho.

Encara que tu estiguis al camí d'amor i la teva parella o els teus fills encara no hi siguin, no has de pensar en deixar-ho córrer fins que ells no hi siguin. Per aquest mètode no hi seràs mai. Ben al contrari, has de tenir més clar que mai que només el teu exemple, la teva llum, pot il·luminar el camí per a aquells que estimes. Si no segueixes el camí d'amor perquè ells no hi són, vas malament. Si el segueixes i et lamentes de que ells no hi siguin, també. Només hi ha una via. Algú ha de començar el camí i il·luminar als altres. Sigues tu. No esperis que ningú ho faci per tu.

En lloc de veure les teves debilitats, les teves derrotes, pensa en el que has guanyat i fins on has arribat. En lloc de recordar el dolor, el negatiu, pensa en el positiu.

Si et parlo de tot el dolor, les derrotes, és perquè hem de reconèixer les nostres mancances, les nostres petites, o grans, derrotes. Però mai caure en la pitjor derrota. La que més busca l'ego. Que t'amaguis la veritat. Perquè és aleshores que et tornes profundament dèbil davant l'ego. Et sents tan incapaç de lluitar contra ell que t'enganyes a tu mateix. Per por. I l'ego es reforça amb la teva por.

Pensa que l'ànima és veritat pura. Impossible enganyar-la. La il·lusió de fer veure que ens creiem el que diu l'ego és plenament absurda. I, quan ets al camí d'amor, és una cosa que es veu amb absoluta claredat. Que a l'ànima no se la pot enganyar. Per això, quan l'ànima et repeteix una prova i t'enfades, és la millor prova de que calia repetir-la. L'ego ha saltat (fent-se “l'ofès”, dient que a tu ja no et cal “demostrar” res), com a prova que encara falles. I, això, ens hauria d'alegrar.

No et parlo d'una acceptació “resignada”. Et parlo d'una acceptació alegre de qualsevol cosa que et passi a la vida. L'ego no pot lluitar contra l'acceptació. Necessita la mentida. No li donis forces.

Si t'enfrontes, per enèsima vegada, a una prova, alegra't. Pensa que tornes a tenir una altra oportunitat de superar-la. I això significarà avançar en el camí d'amor. Sobre tot quan pots veure com superes, en molt poc temps, coses que semblaven “enquistades” i que no aconseguies alliberar. Per això et dic que cal recordar les derrotes i no amagar-les. Perquè, mentre “estàs perdent”. Mentre estàs veient “conscientment” com et derrota l'ego, com s'aprofita de les teves debilitats. És aleshores que identifiques, molt clarament, quines són les debilitats que el teu ego ha aprofitat.

Per això has d'acceptar els teus errors i aprendre'n. Perquè són un material preciós per enfrontar-te a l'ego. Quan avances pel teu camí d'amor, cada cop l'ego es veu forçat a treure més i més recursos. I cada cop ha de fer sortir a millors “soldats”. Cada cop t'ho posa més difícil. No ens costa tant reconèixer que alguns coneguts tenen un ego que no ens ho posa fàcil. Reconèixer que qui no ens ho posa fàcil és la parella o els fills costa molt més. Quan hi arribis, alegra't. Ja ets molt a prop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.