dijous, 16 de juny del 2016

CAMINANT PEL CAMÍ D'AMOR. 7. La veritat

La veritat no admet matisos. Ni tan sols quan la volem disfressar de “mentida piadosa”. Qualsevol mentida o autoengany ens bloquejarà la porta del camí. Perquè sempre és ego. Sense excuses. Sense alternatives. Quan amagues la veritat a un altre, te l'estàs amagant a tu mateix. Que és la autèntica raó de l'engany. Si ho amaguem als altres, el nostre ego pot acabar-nos fent creure que mai no ha passat. O que no ha estat important. O que és millor oblidar. I ens allunyarà del nostre camí d'amor.

I, freqüentment, és en aquestes situacions, diguem-ne, “finals” on ens desviem del camí sense possibilitat de tornar-hi. És en aquestes situacions quan acabem creant tot un seguit de imponderables per fer-nos creure que no podem seguir el camí. O millor dit: per fer-nos creure que no hi ha més camí. Que no s'hi pot fer res. I ens inventem (o deixem que altres inventin i ens hi apuntem) excuses o creences en forces superiors que són les “úniques” que poden arribar a llocs del camí on nosaltres no podrem arribar sols. I ens enganyem. Només nosaltres podem seguir el nostre propi camí. Ningú el pot fer per nosaltres, ni tampoc impedir-nos seguir-lo. Només nosaltres.

Cada cop que et tornes a enfrontar a les teves pors, tens una nova oportunitat. De respondre altre cop amb l'ego i seguir aturat en el teu camí d'amor. O de dir la veritat, amb totes les seves conseqüències, i matar l'ego i la “seguretat” que un dia et va donar, però a canvi de fer-te perdre el camí d'amor. No hi ha més alternatives. Ni respostes intermèdies. O és veritat o és ego. O avances o t'atures. Pensa totes les excuses que vulguis. Totes no són més que això: excuses. I les excuses mai justifiquen la veritat. I la teva ànima la sap. No l'hi pots amagar, ni dissimular, ni justificar. És molt dur, però sense veritat absoluta no hi ha camí. És a tu a qui fa mal que se sàpiga la veritat.

Per molt que diguis que ho fas perquè l'altre no rebi cap mal. Mai és així. Recorda que quan l'ego apareix és per por. L'ego amaga la veritat per por a les conseqüències de dir-la. I quan hi ha ego, no hi ha amor incondicional per tu mateix. Fins i tot si menteixes a causa d'alguna promesa feta a algú altre (feta per l'ego per justificar-se), vas malament. No hi ha pitjor traïció que la que fas a la teva ànima. Digues la veritat sempre. Sense excepcions. Perquè, sinó, mai venceràs les últimes pors.

Per tant, si estàs en el camí d'amor i toleres la mentida, no vas bé. Perquè si no dius la veritat, ningú et podrà ajudar. Ni podràs ajudar a ningú. Perquè no hi ha amor incondicional. Sigues valent i defensa la veritat en qualsevol circumstància. T'hi jugues el poder ser qui vols ser. Viure. Tot.

Si arribes a aquest punt, et queda poc. Però és el punt més dur. Perquè aquelles mentides que hem creat amb la “voluntat sincera” de no fer mal a un altre són les pitjors. Al menys en quant a que amaguen les coses que et fan més por. I que, en realitat, són les que et provoquen el bloqueig definitiu. Perquè no trobem mai, ni el moment ni les energies, d'enfrontar-nos-hi de nou. I, si ho fem, tornem a dir-nos que havíem fet el millor amagant la veritat perquè algú no pateixi. I seràs una nova persona que, havent iniciat el camí d'amor, s'ha quedat bloquejada. I tornaràs una i una altra vegada a repetir-te que fas bé amagant aquella veritat. Sense adonar-te del que representa.

Quantes coses ens perdem per por. En aquest cas, la meravella del camí d'amor.

Però no ens posem dramàtics. L'ànima et dona sempre, una i una altra vegada, amb paciència infinita, amb tolerància inabastable, noves oportunitats. Encara que pot arribar un moment que digui prou. Quan sap que ja no hi ha res a fer i és millor tornar a començar de nou un altre joc.

Però fins i tot això no ha de ser dramàtic. La nostra ànima és eterna. Tindrem altres oportunitats. Encara que no en aquesta vida. Però el que no hagis après en aquesta, et tocarà (com lliçó pendent) més endavant. No te'n lliuraràs. Però, un dia, espero que més aviat que tard, tots ho aconseguirem. Espero que hi siguem tots. Quan abans millor. Que cada cop ens ho posem més difícil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.