dijous, 16 de juny del 2016

CAMINANT PEL CAMÍ D'AMOR. 20. Per no oblidar

Una de les coses que millor fa l'ego és embolicar-ho tot. Necessita actuar així per ocultar els autèntics motius, els autèntics sentiments que el mouen. I això fa que pensem, fins i tot quan estem al camí d'amor, que la forma com hem aturat l'ego altres vegades no és aplicable ara. I és fals. Perquè sempre s'atura de la mateixa manera. El que passa és que la primera conseqüència, a la ment dominada per l'ego, és la confusió. I, sense desconnectar la ment, no pots aturar l'ego. Per tant, quan estiguis atrapat per l'ego, no pensis. Només recorda el que has de fer i fes-ho sense pensar. I no t'aturis a pensar si és aplicable, al cas actual, aquesta opció. Sempre ho és. Potser et sigui útil, llegir qualsevol línia de la columna de l'esquerra i respondre amb qualsevol de la de la dreta:

Si...                                           deixa de ...
_____________                        _______________
et causa ansietat                        fer-ho
et fa mal de cap                         pensar-ho
et posa nerviós                          intentar-ho
et fa córrer                                creure-ho
et fa patir                                   semblar-ho
et fa enfadar                               defensar-ho
et fa sentir malament                 discutir-ho
no és veritat                               sentir-ho
no és simple                               provar-ho
no és alegria                               raonar-ho
no et fa sentir ple                        excusar-ho
no t'agrada                                  mirar-ho


I, a més, reconeix que ets tu qui ha d'arreglar-ho, sense excuses. I aprendre que mai és problema dels altres, sinó teu. Si una cosa t'afecta és perquè encara no has superat el que representa. Tant és si no ho suportes perquè et falta paciència, o et fa ràbia o et fa enveja o et dol. Precisament el que vol la teva ànima és que t'adonis que et falta paciència, pau, humilitat, alegria, veritat, simplicitat ...

En el camí d'amor, és l'ànima qui decideix ser qui vol ser, sense que res més li importi. I és la teva ànima la única responsable de les proves que et trobes a la vida. És la teva ànima qui et fa trobar totes les circumstàncies de la vida que necessites per aprendre a ser qui vols ser. Per tant, no preguntis més com veure els missatges de l'ànima. ¡¡ Tot ho és !!. Tot el que veus, tot el que sents, tot el que vius, són símbols, proves, missatges. Totes les persones que trobes, totes les coses que et diuen, totes les coses que et passen. Tot serveix per aprendre a ser el que la teva ànima vol ser.

I aquesta realitat, tan simple, resulta que és molt dura d'acceptar per l'enorme ego que hem heretat i desenvolupat. Per això, l'ego ho farà tot per impedir que intentis anar pel camí d'amor. Perquè, l'ego, que és el component principal del que creiem que és la nostra “personalitat”, és por. I el camí de l'ànima és fe. I, si hi ha alguna cosa oposada a l'ego, és la fe en la nostra ànima. La fe és una cosa que no es pot “demostrar” racionalment, científicament, ni amb cap instrument de l'ego. No la pot acceptar. Per això et dic que no esperis que mai, la ment atrapada per l'ego, t'ajudi. Imposa-li.

La nostra “personalitat” encaixa amb la resta del món (parella, fills, feina, ...) amb les seves pors, mancances, falta de transparència, falta de veritat. Per això us dic que qualsevol cosa decidida des del domini de l'ego no pot sortir bé, encara que ho pugui semblar durant un temps. Viure segons l'ego, no dura. Perquè l'ànima lluitarà perquè surti la vostra autèntica personalitat. Perquè sigueu qui heu de ser. I, per això, us enviarà missatges, proves, perquè us adoneu del que feu malament. I, si no en feu cas, malalties, accidents. Fins que, algun dia, s'encengui en vosaltres una petita flama que comenci a il·luminar el camí d'amor i veieu que és per allà per on heu de caminar. Per la llum.

L'únic que has de fer és tenir fe en la teva ànima i en què et portarà pel veritable camí de vida.
El poder de l'ànima, el poder del Jo Sóc, si li dones la oportunitat, quietud, silenci, és immens. És diví. Sempre que actuïs des de l'ànima, sense cap altre intenció que demostrar qui ets, sense cap altre objectiu que ser el que la teva ànima vol ser. No vulguis creure que el poder de l'ànima servirà al teu ego. Mai enganyaràs a la teva ànima. La porta és estreta i el camí és dur. Però molt simple. Si intentes fer trampes, malgastaràs la teva vida. No hi ha més opcions.

Cap decisió presa sota la influència de l'ego donarà bons resultats. Si hi ha ego, cancel·la tots els pensaments, totes les decisions i operacions.

En el fons, s'assembla molt al que passa amb els ordinadors. De cop, un programa sembla que no respon adequadament. Però, malgrat tot, ens hi passem temps i temps negant-nos a acceptar-ho. Ens ho mirem des de tots els angles creient que ho arreglarem. I, mentre ho anem intentant de totes les maneres possibles, el temps va passant, nous programes es van malmetent i més dades es van perdent. Tant és si el mal ha estat un virus que venia de fora, un mal funcionament de l'ordinador o dels programes o una mala manipulació nostra. La nostra responsabilitat és tallar d'arrel qualsevol cosa que vagi malament. És la nostra decisió. No perdem el temps culpant-ne els altres.

Hem de respondre de forma contundent. Cancel·lar les operacions i els programes. Quan el “cervell” de l'ordinador està en males condicions no podem operar amb dades clares, ni amb instruccions fiables. Hem d'apagar l'ordinador. I tornar a començar. Amb precaució, però sense por. Atura-ho tot. Fes un reset total. I torna a començar. Fent marxa enrere tot el que calgui. Partint, si cal, de l'última situació fiable. De la última còpia de seguretat que vas fer quan l'ordinador funcionava perfectament. Encara que no t'ho sembli, guanyaràs temps.

A tots els efectes, mantenir la nostra ment neta d'ego és una lluita inacabable. Sempre que hi ha altres éssers, factors externs, l'ego és present. L'altre sempre ens pregunta, ens respon, ens mira, ens recorda o ens fa sentir coses, bones o dolentes, ens suscita dubtes o preguntes. I això és així perquè el que ens trobem no són éssers lliures d'ego. Nosaltres tampoc ho estem mai del tot.

Per això la nostra única lluita és situar-nos en l'entorn en que l'ego no pot actuar. La quietud, la pau, la relaxació, la simplicitat, l'admiració de la bellesa, viure el present, estimar-ho tot i a tothom incondicionalment, no mirar al futur, no desitjar, acceptar amb alegria qualsevol cosa sabent que som els únics responsables de la nostra resposta davant tot el que ens porti la vida. Aquest entorn és l'únic que ens permet allunyar l'ego. Perquè l'ego sempre torna. Mai desapareix del tot. Forma part de la condició humana i terrenal. Per això, l'únic remei és submergir-nos en el món de l'ànima.

El medi que utilitzis, no és important. Si ho fas pregant, meditant, respirant, mirant un paisatge meravellós o el vol d'un ocell, és cosa teva. Qualsevol tècnica que et permeti viure el present en positiu, admirar la meravella de l'univers en coses increïblement simples, fora o dins teu. Tant és si et corprèn la immensitat de l'univers com si ho fa la quasi imperceptible energia que pots sentir com formigues que caminen el teu cos per dins, per les teves mans, pels teus peus.

La única feina és mantenir-te en la pau, en l'entorn en el que pots sentir neta i clara la veu de la teva ànima. Però, un cop t'hagis recuperat, t'adonaràs que no necessites estar inactiu. Que ho pots fer caminant lentament (no oblidis que la pressa és ego). Sense córrer, sense trepitjar ningú. Aturant-te de quan en quan, només per fer que l'ego caigui. L'única arma per derrotar l'ego és la pau. L'afirmació. Mai la negació. No lluitis contra l'ego. Lluita a favor de l'ànima. Al cap i a la fi, la nostra ànima immortal usa l'ego per provar si, lliurement, decidim, una i una altra vegada que l'estimem incondicionalment. En tota circumstància. Aquest és l'únic sentit de la nostra vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.