dissabte, 18 de juny del 2016

Lliscant cap a la inconsciència

Ja fa temps que amb una amiga parlàvem de si era possible o no retornar cap a la inconsciència un cop has arribat a un cert estadi de consciència.

Jo li deia que creia que era possible. Ella em deia, fa poc, que estava convençuda que no.

Començaria per dir-vos que no podem estar segurs de res. Perquè la certesa és ego/inconsciència. I l'ànima/consciència només és fe i confiança en que tot anirà bé.

També, caldria puntualitzar una cosa abans que res. Els nostres nivells de consciència o inconsciència es manifesten en moltes cares i aspectes de la vida.

Si en un aspecte determinat tenim un alt nivell de consciència, pot ser que veiem en els altres la inconsciència de la què, òbviament, no en poden ser conscients. I a la inversa. Perquè la consciència és acceptar la veritat. I la inconsciència sempre és una resposta de l'ego a aquelles coses que no podem viure amb amor i, per tant, l'ego ens les amaga perquè no patim. I, per tant, no en som conscients.

Per saber si en un aspecte som conscients o inconscients, només cal aplicar la prova de sempre. Si estem bé i no tenim por de la veritat en un aspecte de la nostra vida, qualsevol intent de algú altre de "qüestionar" la nostra consciència, no ens farà cap mal. Com a molt, si la persona que ens ho diu ho fa d'una manera poc conscient, ens farà sentir amor i compassió per la ràbia que aquesta persona senti. Però, si algú ens parla d'alguna cosa que no volem acceptar, podem reaccionar amb ràbia, crítica, dolor, ... però no amb amor i pau. Si una cosa ens fa mal o no ens agrada, al marge de perquè l'altre persona ens la diu (això serà problema seu), és que hi ha ego entremig. La nostra reacció, per poder seguir ocultant l'ego en aquell aspecte de la nostra vida, serà enfadar-nos i allunyar-nos de la persona que ens ho ha dit. L'excusa no serà directament aquest intent de fer-nos veure el nostre ego. L'ego, que és molt hàbil, ens farà creure que l'allunyem per qualsevol altre raó. I així podem seguir creient que en aquell aspecte de la nostra vida som plenament "conscients". Encara que no superem la prova de sentir amor, pau, alegria, energia, ens envoltarem d'altre gent que estigui en la mateixa situació d'inconsciència que nosaltres, i que s'enganyen igual que nosaltres, i ens allunyarem de les persones que vulguin fer-nos veure la veritat.

Per tant, mirar de fer veure a un altre la veritat que no vol veure, és perfectament inútil. I, qualsevol intent de la nostra part, provocarà en l'altre el rebuig i l'allunyament (amb qualsevol excusa). Vull dir que la única cosa que hem de fer és ser nosaltres mateixos. Sense donar lliçons a ningú. Ni mirar de fer-los veure el que no volen veure. Fins i tot, trobareu gent que en un moment donat, i amb un cert nivell de consciència, us demanarà que els digueu sempre la veritat. Perquè la acceptaran sempre. I no serà cert, quan aquesta persona caigui en la inconsciència i no vulgui acceptar-ho. Si li preguntéssiu perquè us ha allunyat, aquesta persona us dirà (i s'ho creurà, ja que no en pot ser conscient) que ha estat per una altra raó. Però, la raó sempre és no voler veure la veritat. Encara que no ho volem reconèixer. Quan la persona estigui preparada per acceptar la veritat ho sabreu. Si és que vosaltres esteu vivint amb consciència, òbviament. Així que, com sempre, l'única cosa que hem de fer és viure amb pau, amor, alegria i veritat. I, la resta, ja arribarà quan hagi de ser.

Lluís Tordera               Valldoreix 28 de Setembre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.