dissabte, 18 de juny del 2016

Retorn a la simplicitat

Per retornar a la simplicitat, només pots fer servir l'amor, la paciència, la pau. T'has de despullar de tot. Les coses que et dominen, t'aparten de tu mateix, de l'essencial.

La simplicitat no es por “pensar” al cervell. Perquè la ment no és simple. La simplicitat l'has de sentir a la profunditat del cor.

Viure amb simplicitat és imprescindible per poder escoltar l'ànima, la pròpia consciència. En realitat, la simplicitat és allò que ens aparta del soroll. I el soroll també el fan les coses que ens envolten, les necessitats que ens hem inventat.

Les coses que tenim, conformen una espècie de cuirassa que ens “protegeix” de la nostra soledat, de la nostra por. Ens fa por perdre-les perquè, les coses per les quals lluitem, ens amaguen pors encara més fortes.

Posseir coses o persones ens dóna l'excusa perfecte per justificar els esforços que fem per conservar-les.

Necessitem gent per qui viure, gent per qui esforçar-nos. No ho sabem fer només per nosaltres. No n'hem après.

Estimar als altres no és pas dolent, excepte si és l'excusa per no estimar-te a tu mateix. Tenir coses no té perquè ser dolent, excepte si la por a perdre-les t'impedeix ser lliure.

La teva llibertat consisteix en demostrar, a cada moment, qui ets. Quan són les coses o altres persones les que et dominen, són elles les que et defineixen. Les que diuen qui ets.

Mesura la teva capacitat d'emprendre el camí cap a la simplicitat. Però no et sentis jutjat. Només és cosa teva. T'has de sentir lliure fins i tot per emprendre el camí cap a la simplicitat. El que no és un acte lliure, no té cap valor. Encara que sigui per fer una cosa bona. Recorda que cap fi justifica fer servir mitjans que no et facin lliure. Has de tenir fe en la teva ànima i escoltar com ella et demana que abracis la simplicitat. No la segueixis més que a ella.

Anima't. Hi ha una gran notícia. Tard o d'hora, en aquesta o una altra vida, la teva ànima se sortirà amb la seva. T'ensenyarà, a cops si no li deixes altra opció, quin és el camí. Passarà el que hagi de passar i quan t'hagi de passar. Al teu ritme, al que decideixi la teva ànima, aniràs aprenent. Fins que un dia, lliurement, trobis el camí. Fins llavors, aprèn de tothom, però no acceptis que et jutgin, ni que t'obliguin a veure el que només pots veure amb llibertat. Seguint a la teva consciència. Amb tranquil·litat.

Quan jo parlo de tranquil·litat, vull dir pau. En el món modern, quan es parla de tranquil·litat, es vol dir seguretat. I, per aquesta seguretat, paguem un preu molt alt.


“De què et serveix tenir el món, si perds l'ànima?”.

Lluís Tordera               Valldoreix, 30 de maig de 2008  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.